|
|
|
"Я тебе запрошую у гості..."
| |
vidok | Дата: Понеділок, 12.12.2011, 16:20 | Повідомлення # 1 |
квіточка
Група: Модератори
Статус: Offline
| *** Я тебе запрошую у гості В найсумніше місце у душі, Де у кокон замотав свій простір, Щоб у ньому не жили чужі.
Я тебе запрошую в самотність. Може, ти запросиш і мене У свою зажурену сьогодність, Поки в нас ця туга не мине.
Спробуймо любов'ю обмінятись, Щоб усе-усе було на двох, Щоби душі так могли сміятись, Ніби знов до них вернувся Бог. 9.09.2001 р.
|
|
| |
krabat | Дата: Неділя, 18.12.2011, 20:14 | Повідомлення # 2 |
квіточка
| Quote (vidok) Щоби душі так могли сміятись, Ніби знов до них вернувся Бог
добре і душевно так)
|
|
| |
vidok | Дата: Понеділок, 19.12.2011, 23:18 | Повідомлення # 3 |
квіточка
| Quote (krabat) добре і душевно так) Дякую!
|
|
| |
Bab4ik | Дата: П`ятниця, 06.01.2012, 23:53 | Повідомлення # 4 |
пуп'янок
| Quote Я тебе запрошую в самотність. Може, ти запросиш і мене no comments
|
|
| |
vidok | Дата: Неділя, 08.01.2012, 00:38 | Повідомлення # 5 |
квіточка
| Дякую!
|
|
| |
Ляна | Дата: Вівторок, 10.01.2012, 05:20 | Повідомлення # 6 |
брунька
| Quote (vidok) Я тебе запрошую у гості я прийшла Quote (vidok) Я тебе запрошую в самотність. Може, ти запросиш і мене у самотність кликати не буду, бо із нею не живу я вдома: виганяю з серця, мов застуду, викидаю з хати, мов оскому.
|
|
| |
vidok | Дата: Вівторок, 10.01.2012, 13:17 | Повідомлення # 7 |
квіточка
| Приємно познайомитись.
|
|
| |
Bab4ik | Дата: Четвер, 29.03.2012, 00:06 | Повідомлення # 8 |
пуп'янок
| перечитав раніше поставив я помилявся
|
|
| |
vidok | Дата: Четвер, 29.03.2012, 07:54 | Повідомлення # 9 |
квіточка
| Bab4ik, з тих пір, як Ви прочитали цей вірш вперше, він не став ні кращим, ні гіршим. Я вже десь тут писав, що цінність поезії якраз в тому, що вона кожному віддається на глибину його душі, – наскільки читач сам готовий відкритися їй. Просто зараз Ви перечитували вірш вже з іншим життєвим, емоційним досвідом. Я не здивуюсь, якщо згодом Ви знов оціните його на одне і це нормально. Але приємно, коли твої вірші комусь хочеться перечитувати, так що дякую за співтворчість, співпереживання...
|
|
| |
Ясна | Дата: Четвер, 29.03.2012, 12:38 | Повідомлення # 10 |
брунька
| vidok, перші дві строфи - просто чудові. лягають на душу зворушують, проникають у саме серце. образність така цікава. А остання... Якось декларативно, без почуттів. банально навіть. у мене відчуття, що мене обманули. Чекала на катарсис , а отримала маралізатрство.
|
|
| |
Оксанка | Дата: П`ятниця, 30.03.2012, 01:16 | Повідомлення # 11 |
яблучко
Група: Администраторы
| Ясна, Quote (Ясна) перші дві строфи - просто чудові бо вони фотографують дійсність Quote (Ясна) А остання... Якось декларативно, без почуттів. а це надія, вимальовування/проектування майбутнього.
Quote (Ясна) у мене відчуття, що мене обманули. прикро, коли від вірша таке відчуття. але значно прикріше, коли у житті...
vidok, з одного боку, перші дві строфи цілісні і не потребують третьої строфи. але я розумію задум, мені також завжди хочеться внести оптимістичну нотку у болючий вірш. за весь вірш
Мрії збуваються ! :)
|
|
| |
Ясна | Дата: П`ятниця, 30.03.2012, 10:07 | Повідомлення # 12 |
брунька
| Оксанка, Я розумію, але ця надія, особливо останні два рядки якось дуже нерганічно з усім віршем. Хочеться такої ж життєвої надії і проекції на майбутнє. У таких же життєвих деталях.
|
|
| |
vidok | Дата: П`ятниця, 30.03.2012, 10:55 | Повідомлення # 13 |
квіточка
| Оксанка, Ясна, Трішки про самотність в моєму розумінні. Для неї байдуже чи ти один в чотирьох стінах, чи серед рідних та близьких, чи поміж натовпу. Ця найнезрадливіша пані не з'являється ззовні, вона сидить в кожному з нас і чекає тільки слушного часу, коли нас розлюблять, зрадять, покинуть, забудуть, образять, принизять… щоб нагадати про себе. Самотність – це не душевний стан, а скоріше – місце в душі, де колись жив Бог, якого ми втратили. Щоб хоч якось притупити, погамувати тугу від цієї втрати, ми заповнюємо те місце коханням, дружбою, сім’єю, роботою, захопленнями, розвагами… Проте це не рівноцінна заміна, а тому рано чи пізно, в силу різних причин та обставин ми залишаємося з самотністю віч-на-віч і не всякому вдається вирватись з її чіпких обіймів. Бо ти розкладеш себе і оточуючий світ мало не до атомів. Ти дізнаєшся про таке, про що й не здогадувався: побачиш себе справжнім, а не уявним, а світ – жорстоким і холоднокровним. Ти відкриєш буття, яким воно є – без ілюзій, які так боляче буде втрачати. Ти намагатимешся стулити все докупи, та життя розсипатиметься, мов ртутні шарики. То тільки здається, що драматичні, трагічні життєві випробування гартують дух та формують характер, насправді ж вони не роблять людину ні кращою, ні гіршою, а тільки проявляють її глибинну суть – істинно гарні стають кращими, істинно погані – гіршими. І коли в тебе забракне сил, щодня починати з нуля, отоді й з’явиться самотність, щоб підставити плече, вислухати, поспівчувати, розрадити… Але самотність егоїстична, спочатку вона запропонує своє товариство, дружбу, а потім, підступним потаканням зламавши волю, зробить з тебе раба, щоб вже ніколи не відпустити. Хтось намагається врятуватись від того рабства алкоголем, хтось – наркотиками, хтось самогубством, а хтось...
|
|
| |
Ясна | Дата: П`ятниця, 30.03.2012, 13:14 | Повідомлення # 14 |
брунька
| ой, так хочеться посперечатися :\ і знову якраз на пмс попадаємо мовчу
|
|
| |
Лінутя | Дата: Субота, 31.03.2012, 02:16 | Повідомлення # 15 |
пуп'янок
| Відок, ви для мене першочергово філософ. От у мене викликають катарсис ваші розлогі коментарі
|
|
| |
|
|