vidok | Дата: Понеділок, 27.02.2012, 12:13 | Повідомлення # 1 |
квіточка
Група: Модератори
Статус: Offline
| ЗРІЗАНА ГІЛКА
Дали нам те, чого ми не просили І, не спитавши, заберуть назад. А ми себе возносимо щосили, Хоча, можливо, ми всього лиш сад.
Який плекають, не даючи волі, Корінням прив'язавши до Землі, Щоби душею не зростали кволі І у серцях були не зовсім злі.
Нас манить даль, що без кінця і краю. І ми йдемо крізь простір і крізь час, Та чи самі, чи нами просто грають, Ведучи лабіринтами нещасть.
Де нам гординю ріжуть по-живому, Бо знають те, чого не знаєм ми. І, певна річ, що істина не в тому, Щоб тільки дотягнути до зими.
Ще перед нею буде дивна осінь... Для когось перша, а для когось ні. І ми збагнемо чи зробили досить, Щоб знову забуяти навесні.
По тих, що доброго не родять плоду, На спомин не залишиться і пня. Немов вони без племені і роду І не жили ніколи навіть дня.
І я один із них – нічим не кращий. Чи ж не тому так тяжко на душі, Що мій далекий напівдикий пращур За це до мене раптом збайдужів?
А ще – через змарновану потугу Усіх, хто був і хто ще мав прийти. Рідня по крові – став чужим по духу, Бо не зумів його в собі знайти.
І на мені зійшлася вся провина Його нащадків за багато літ І кара, що не матиму вже сина. І саме я – його останній плід. 23.05.1999 р.
|
|
| |
лелека | Дата: Понеділок, 27.02.2012, 15:57 | Повідомлення # 2 |
пуп'янок
Група: Модератори
Статус: Offline
|
|
|
| |
vidok | Дата: П`ятниця, 09.03.2012, 13:06 | Повідомлення # 3 |