Я не хочу волі
|
|
Ясна | Дата: Субота, 10.03.2012, 19:50 | Повідомлення # 16 |
брунька
Група: Модератори
Статус: Offline
| У тексті Цього не має. З Богом ліричний герой вже визначився.
|
|
| |
vidok | Дата: Неділя, 11.03.2012, 12:38 | Повідомлення # 17 |
квіточка
| Ясна, як на мене, то ліричний герой ще не прийшов до ось такого розуміння Бога:
Я попросив Бога покарати мого ворога .. і Бог сказав мені: «Ні. Йому судилося стати твоїм кращим другом ». Я попросив у Бога дарувати мені терпіння .. і Бог сказав мені: «Ні. Терпіння .. результат випробувань. Його не дарують, йому вчаться ». Я попросив Бога забрати мою гординю .. і Бог сказав мені: «Ні. Гординю не забирають. Від неї відмовляються ». Я попросив Бога подарувати мені щастя .. і Бог сказав мені: «Ні. Я даю Благословення, а чи будеш ти щасливий, залежить від тебе ». Я попросив Бога вберегти мене і близьких від болю .. і Бог сказав мені: «Ні. Ми страждаємо і перемагаємо страждання разом ». Я попросив у Бога духовного зростання .. але Бог сказав мені: «Ні. Дух повинен вирости сам, а Я завжди підкажу ». Я попросив Бога допомогти мені любити інших так само, як Він любить мене .. і Бог сказав: «З радістю! О, нарешті ти зрозумів, про що треба просити! »
В контексті цієї дискусії читайте Т.Г.Шевченка... і що потім про його творчість на біблійні мотиви і сюжети понаписували "так звані критики".
|
|
| |
Ясна | Дата: Понеділок, 12.03.2012, 13:05 | Повідомлення # 18 |
брунька
| Після Грабовського на Шевченка дивлюся зло і недобре. але це моє особисте. хотіла поговорити про це на Севамі, але щось тема не зацікавила нікого.
Любов Божа - мені здається пасткою трохи. Особливо після Хатинки Дядечка Тома З Велесової книги Quote і хай буде сказано, що ви – сини Творця. Є світ явний і неявний. Бог не може перебувати у явному світі. його суть проявляється у Яві через природні явища. Людина - це Творець у Яві. Це руки Бога на землі. Чи можу я любити свої руки? Я ними користуюся у своїх планах. вони творять те, що я хочу створити. я їх бережу і за ними доглядаю. Колись теж задумувалася про Божу любов. І ставало тошно. Бо дуже мало її бачила у світі. Потім я перестала шукати Божу любов. Я прийшла у цей світ, щоб Бог проявлявся через мене. я не знаю, як вам, як чоловікові, пояснити це. Коли я виношувала меншу дитину, все що їла, пила, бачила, відчувала - все ставало нею. Так і Бог - у всьому, що я роблю - у всьому проявляється він. Якщо я роблю щось не так - то і Бог проявиться викривленно. Якщо я роблю правильно - Бога на землі стає більше. я живу у зрусифікованому Запоріжжі. але у мене багато україномовних друзів, мені все частіше відповідають українською в магазинах та на вулиці. Люди вибачаються переді мною, що недосконало знають мову і соромляться говорити. Питають дозволу говорити російською. Значить я роблю все так? Ліричний герой знає, що чужі Боги - це погано. І це мабуть головне у вірші. Бажаю вам прийти до рідного Бога!
|
|
| |
vidok | Дата: Понеділок, 12.03.2012, 14:06 | Повідомлення # 19 |
квіточка
| Ясна, то Ви РУНВірівка? Чому ж не означили це чітко? Аж тепер мені стали зрозумілими Ваші претензії до вірша.
|
|
| |
Ясна | Дата: Понеділок, 12.03.2012, 14:24 | Повідомлення # 20 |
брунька
| нє я не Рун Вірі. там те ж християнство головного мозку тільки замість Ісуса Дажбог. якби ви написали вірш - звернення християнина, я б пройшла мимо, бо не цікаво. А ви написали про чужих Богів. Для християнина не існує поняття чужого і свого Бога. у християнстві Бог єдиний для всіх. Якщо ви шукаєте свого Бога - то значить ви не християнин у душі і ваші звернення саме до християнського Бога є необгрунтовані, бо ця релігія інших Богів не визнає. Ну щось таке.
Повідомлення відредагував Ясна - Понеділок, 12.03.2012, 15:21 |
|
| |
vidok | Дата: Понеділок, 12.03.2012, 14:43 | Повідомлення # 21 |
квіточка
| Ясна, можна подумати, що інші релігії визнають чужих богів.
|
|
| |
Ясна | Дата: Понеділок, 12.03.2012, 15:17 | Повідомлення # 22 |
брунька
| Є такі, що ставляються до існування інших Богів терпимо
|
|
| |
Степівчанка | Дата: Четвер, 19.04.2012, 21:41 | Повідомлення # 23 |
пуп'янок
| Автор вживає слово Бог у переносному значенні, зовсім не маючи на увазі Творця, Абсолту чи сина Божого Іісуса Христа. Ось і все прояснилося.
|
|
| |