sevama | Дата: Субота, 31.01.2015, 21:44 | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Ксанка
Автор В'ячеслав Шестопалов
Коли зірка вмирає, скидає обпалену шкіру. І, паруючи, з ванни шпаркої ступає надвір. Уже Космос на неї удосвіта точить сокиру, Він зорю розриває… він кидає тіло в ефір.
Я тебе загубив у туманності мертвої зірки, В рукавах її суконь, в мережках її сорочок. Ми у тихому небі гуляли в нікуди нізвідки. Ти була білосніжна, неначе отой світлячок.
Ти світилася ясно, обвіяна зоряним пилом, Я тримав твою руку, а ти вислизала з руки. Твоя дивна усмішка мене і студила, і гріла. Твої груди пашіли, і танули пальці жаркі…
Ти лишала сліди на ріллі галактичної ночі, Я дивився і бачив не Ксанку, а ніжну зорю. І узрів Маніяк, учинивши удосвіта злочин, Він украв тебе підло і слід утопив у ріллю.
Вже комети осінні злетілися в лякані зграї. Я спитаю у духів, куди тебе Космос поніс. Бальтазар, Мельхіор і Каспар мені кажуть:
«Не знаю».
Блукачі собі плинуть. І я не приховую сліз.
Я питаю в сузір’їв — у Гідри, Змії, Оріона. Та сузір’я шепочуть: «Ми Ксанку не бачили, ні». А Галактика родить зірки із гарячого лона, Роздирають їй зорі напружені стегна тісні!
І нарешті я чую твій голос. А ноги як гирі. Я біжу на твій плач, бо у темряві очі сліпі! Уже Космос для тебе заточує кляту сокиру, Засвіти мені, зірко! І хвильку іще потерпи!
|
|
| |