З Вільяма Джей Сміта. Якби мені човен...
|
|
krabat | Дата: Неділя, 19.02.2012, 15:41 | Повідомлення # 1 |
квіточка
Група: Модератори
Статус: Offline
| З Вільяма Джей Сміта. Якби мені човен...
Якби мені човен Такий , що не тоне... Який не боїться ні бурі ні грому, Що пройде крізь шквали, Спасеться від шторму. Дракар восьмивесельний, Джонка, симпан... Чи полінезійський катамаран... Годиться і індіанська і пирога...
А ЗНАЄШ ДЛЯ ЧОГО?
Якби мені човен... Я в принципі згоден На пліт із смереки - Дорога ж далека... Чи може придбати, Порадьте як другу, Турецьку фелуку, Чи грецьку фелюгу? Позичити...Вкрасти... Втікти від біди... Світ за очі...в вирій...
А ЗНАЄШ КУДИ?
…Чи може з старої Колоди зробити Своїми руками Глибоке корито...? З вербової дошки Широке весло, Щоб море крізь шторм Те корито несло... …Не вийде корито, Так можна на скрині, На дверях, у ночвах, На товстій бантині... От тільки б утримався Сам на плаву Ковчег мій... А я вже якось допливу.
Якби мені човен... А ще було б краще Галеру з рабами... Чи шхуну в дві мачти… З вітрилом на реях І вітром у спину... Чи може надійну стрімку бригантину...
Чи катер стосильний, Чи ботик буксирний.... Щоби океаном Ішли каравани: Баржі за баржами… Баржі за баржами Із вантажами, Баржі за баржами Крізь бурі і тьму Везли вантажі ті...
А ЗНАЄШ КОМУ?
…Знайшовся б човен, Як затишний будинок З верандою й ганком Посеред ялинок... З вікном і геранями На підвіконні, Зеленим лужком, І котом на осонні... Щоб комин високий... І з комина дим... Камін , що сумує...
А ЗНАЄШ ЗА КИМ?
Якби мені човен, Я ждати не стану, Знайду відшукаю Той острів в тумані Посеред безкрайнього океану, Де ти народилась й росла, як в Раю, І чути не чула про тугу мою. Жила серед квітів Й не знала , що я Шукав тебе, Островітянко моя.
І Я Б ЗАПИТАВ: ТИ ПОЇДЕШ ЗІ МНОЮ У ЦЬОМУ ШВИДКОМУ ЯК ВІТЕР КАНОЕ? І НАШІ СЕРЦЯ ЗАЗВУЧАЛИ Б У ТАКТ, ТИ ГЛЯНУЛА Б В ОЧІ, Й ПРОМОВИЛА : «ТАК...»
І ми попливли би: моря за морями поміж островів, між чужими світами. Вітали би нас дружнім змахом руки рибалки, поромники і моряки. У відповідь ти їм махала б рукою... І звала б з собою... і звала б з собою...
В далеких лагунах, Завмерлих між трав Свій танець фламінго би Нам дарував...
Нам місяць Всміхався би в сині моря Я був би твоїм, Ти була би моя На довге - коротке На ціле життя… Глибоке й затишне... Як мамине лоно...
ЯКБИ МЕНІ ЧОВЕН.... ЯКБИ МЕНІ ЧОВЕН...
24 жовтня 2010
|
|
| |
Оксанка | Дата: Неділя, 19.02.2012, 20:23 | Повідомлення # 2 |
яблучко
Група: Администраторы
| о, так!
Quote (krabat) …Знайшовся б човен, Як затишний будинок
Мрії збуваються ! :)
|
|
| |
Оксанка | Дата: Неділя, 19.02.2012, 20:27 | Повідомлення # 3 |
яблучко
| Quote (krabat) Свій танець фламінго б складу бракує) фламінго бИ
|
|
| |
krabat | Дата: Неділя, 19.02.2012, 20:39 | Повідомлення # 4 |
квіточка
| Quote (Оксанка) складу бракує)
Йєс)))
|
|
| |
Оксанка | Дата: Неділя, 19.02.2012, 20:45 | Повідомлення # 5 |
яблучко
| krabat, як човен?)
|
|
| |
krabat | Дата: Неділя, 19.02.2012, 20:57 | Повідомлення # 6 |
квіточка
| Оксанка,
Просто Осс!Я його збережу для найдовшої подорожі))
|
|
| |
Оксанка | Дата: Неділя, 19.02.2012, 21:04 | Повідомлення # 7 |
яблучко
| рада, що вам до смаку) Quote (krabat) Я його збережу krabat, :yes:
|
|
| |
krabat | Дата: Неділя, 19.02.2012, 22:58 | Повідомлення # 8 |
квіточка
| Quote (Оксанка) рада, що вам до смаку)
Ще й як до смаку)
|
|
| |