"Життя вродило собі смерть..."
|
|
vidok | Дата: Понеділок, 30.01.2012, 14:45 | Повідомлення # 1 |
квіточка
Група: Модератори
Статус: Offline
| *** Життя вродило собі смерть, Бо хто зна, як там поведеться - У світі, де нема оперть, А так - воно об смерть порветься. Свята наївність підвела, Що буде все, як планувало. А смерть не десь там зажила, Вона довкруг запанувала. То був її єдиний шанс, Щоб темою в житті звучати (Як в музиці, що в стилі джаз), Щоб душу з вічністю вінчати. Куди б від смерті не тікав, Та з кожним кроком тільки ближчав, Бо ти такі доріжки ткав, Які твій страх позаду нищив. І ти вернутися не міг, А глянути вперед боявся, - Немов сліпець, до прірви біг І всім богам по черзі клявся. Ти сподівався до кінця, Ану ж бо хтось таки врятує... Та смерть тримала вже вінця, Який якраз життя вартує. Коли ж ти, врешті, це збагнув, То вперше глипнув їй у вічі. Тебе твій жах не обманув: Надія зникла - тільки відчай, Мов схарапуджена луна, Метався в пошуках притулку. Та смерть ти марно проклинав, Тебе життя вело за кулко Туди, де спало безліч лиць Тієї, що весь вік чекала. Твоє затаєне "колись" Ясніло вже в її дзеркалах. Смерть придивлялася й собі, Який душа проявить обрис, Щоби вдягнути той убір, Який по суті - є твій образ. О, як же ти тепер хотів, Аби мав змогу вибирати, Бо ще не знав, що з двох світів Ти за свій вік один вже втратив... І смерть прийшла, щоб відвести У вічність світ, що залишився, Щоб вимір тут йому не мстив За те, що він так люто бився. 29.01.2002 р.
|
|
| |
krabat | Дата: Понеділок, 30.01.2012, 20:00 | Повідомлення # 2 |
квіточка
| Quote (vidok) Життя вродило собі смерть,
Життя як смертельна хвороба, яка передається статевим шляхом...(С)
|
|
| |
Руді | Дата: Понеділок, 30.01.2012, 20:42 | Повідомлення # 3 |
брунька
| Quote (vidok) Туди, де спало безліч лиць Тієї, що весь вік чекала. Твоє затаєне "колись" Ясніло вже в її дзеркалах.
|
|
| |
vidok | Дата: Понеділок, 30.01.2012, 22:54 | Повідомлення # 4 |
квіточка
| Quote (krabat) Життя як смертельна хвороба, яка передається статевим шляхом...(С) То Ви прихильник Кшиштофа Зануссі? Я читав, як цю хворобу можна лікувати, але то дуже цинічний спосіб, а тому не буду про нього... Руді,дякую.
|
|
| |
лелека | Дата: Четвер, 02.02.2012, 18:26 | Повідомлення # 5 |
пуп'янок
| Сумно, але правдиво. Гарно складені думки. Браво!
|
|
| |
vidok | Дата: П`ятниця, 03.02.2012, 12:52 | Повідомлення # 6 |
квіточка
| лелека, дякую за увагу.
|
|
| |
vira_kaupers | Дата: Субота, 31.03.2012, 12:23 | Повідомлення # 7 |
брунька
| реально але у вірші...от такий дисонанс
|
|
| |
vidok | Дата: Субота, 31.03.2012, 12:29 | Повідомлення # 8 |
квіточка
| vira_kaupers, у житті теж.
|
|
| |
Олдр_Де | Дата: Четвер, 05.04.2012, 23:27 | Повідомлення # 9 |
брунька
| "Життя собі вродило смерть". Мені так краще читається. Можливо, у нас з Вами якась різна внутрішня ритміка або я прискіпливий читач. А вірш сподобався. Відчувається схильність до поем, підкріплена результатом
Не існує однаково зрозумілих речей
|
|
| |
vidok | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 00:12 | Повідомлення # 10 |
квіточка
| Олдр_Де, дякую за редагування першого рядка. Хоча я тепер не знаю як краще, правильніше. Аго-о-о-в, редактори, скажіть щось розумне з цього приводу!!!
|
|
| |