Оксанка | Дата: Середа, 14.12.2011, 18:54 | Повідомлення # 1 |
яблучко
Група: Администраторы
Статус: Offline
| СУД
До зали суду, наче зв'язковá З моєї сотні, піймана у Лючі*, Заходить Юля. А в судді брова Підскакує, мов щиглик на колюччі, І западає тиша гробова.
Втім Юля встала: "Слава Україні!" І в залі встала воїнів чота: "Героям слава!"... Прокурорів тіні Розсипались, і блискавка крута Просяяла в небесній височíні, І стало ясно: це не суд, а мста!
Це мста за те, що та жона готова На президентські вибори піти І вдруге виграти! О будь здорова, Відважна жінко з серцем сироти, І хай хахлів дратує твоя мова - Державна й неподóлана, як ти!
Крик на Хрещатику. В законі вóри. Кричить держави нашої страма. Кричать офшори, банківські контори, Кричить хахол пащеками трьома, Замкнені очі, ні, очей нема, Є тільки горла отвори в потвори.
Той крик гуде в каштановім гіллі, Будинки глухнуть, глухнуть тротуари. Хахли й донецькі рідні москалі Ревуть: "На нари – Юлію, на нари!" Дрижання чути у віконнім склі І чути, як тремтять над світом хмари, А під землею – мертвяки гнилі.
Крик на Хрещатику. Колона п'ята Перекричати хоче цілий світ, Що руку Юлі подає. Проклята Америка, Європа і реб'ята Кремлівські невдоволені. Привіт!
Відома курва рік цілий кричала: "Замкніть же паню в білому! Замкніть!" А нині в Шустера крізь плач сказала: "Я б задушила того генерала, Що Юлю наказав заперти в кліть".
А Президент свої невинні руки, Чистесенькі, вмиває, мов Пилат. А пан суддя – Закон з бичем принуки! – Безликий, мов без стрілок циферблат, Вже пише вирок: "Здерти білий плат З підсудної, хай гине від розпуки, Хай вирвуть з неї серце чорні круки Печалі, – хай не вийде із-за ґрат".
А противсіхи, інтелектуали, Що нареклися нації мечем, І всі свої страждання оспівали, І жінку в білому скаменували, І віддали ЇЇ на суд нікчем. 0 генії, позначені злобою Чужого самолюбного ума, Не бились ви з холерою й чумою, Бо ви самі – холера і чума.
І я виходжу, наче з пекла, з суду, Де вигоріла кров моя дотла, Й не йду додому, там стояти буду, Біля тюрми, мов птаха без крила; Чекатиму на явище спасенне, Стоятиму на смертнім хіднику, Допоки Юля не пройде повз мене На волю у терновому вінку.
Дмитро Павличко Київ, 30.ІХ.2011 р.
* Лю́ча – село Косівського району Івано-Франківської області, розташоване у гірській місцевості за 21 км від Коломиї.
Мрії збуваються ! :)
|
|
| |
iva | Дата: Середа, 14.12.2011, 18:58 | Повідомлення # 2 |
брунька
Група: Администраторы
| сильно!
|
|
| |
Snuvach | Дата: Середа, 14.12.2011, 19:10 | Повідомлення # 3 |
брунька
Група: Модератори
| а я не згоден з ідеалізацією тієї особи
|
|
| |
Bab4ik | Дата: Неділя, 15.01.2012, 16:08 | Повідомлення # 4 |
пуп'янок
| обмотати скотчем з Ліною Василівною і примусити денно й нощно дивитись на портрет Забужко
|
|
| |
Rudnicki | Дата: Субота, 21.01.2012, 21:14 | Повідомлення # 5 |
брунька
| А по-моєму - звичайна кон'юнктура з претензією на монументальність.
Полонених не брати!
|
|
| |